Kirjoittajasta Valmistuin vuoden 2014 lopussa diplomiravintoterapeutiksi Terveysopisto Saluksesta, ja siitä lähtien olen tehnyt töitä ravintoterapian parissa yksityisyrittäjänä sekä Lempäälässä että Tampereella. Lisäksi vastaan netissä toimivan Nutriklinikan toiminnasta. Tulevaisuuden haaveena on opiskella vielä jotain sellaista, mikä tukisi ravintoterapiatyötä. Itseäni kiinnostaa mm.

Kilpirauhasen vajaatoiminta ja ruokavalio
kirjoittajasta: Olen diplomiravintoneuvoja Nina Saine. Työssäni annan yksilövalmennusta Skypen kautta, luennoin, järjestän verkkokursseja ja lähitulevaisuudessa myös webinaareja. Haaveilen myös siitä että saisin olla mukana kehittämässä uusia ravintolisiä. Toimin Suomen Ravintoterapiayhdistyksen puheenjohtajana. Alunperin ajatus alalle kouluttautumisesta lähti siitä, että erittäin vaikeasti

Millainen uusien tapojen oppija juuri sinä olet?
Artikkelisarjamme syömistavoista ja uusien tapojen omaksumisesta saa jatkoa tässä syventävää tietoa antavassa artikkelissa. Meidän on hyvä tietää että uusien tapojen omaksuminen vie aina jonkin aikaa, mutta kun sinnikkäästi harjoittelemme, uudesta tavasta tulee osa arkemme rutiinia. Sen lisäksi voit myös hyötyä

Mindfulness-“dieetti”, tietoista syömistä
Kuinka monta kertaa päivän tai viikon aikana saat itsesi kiinni syömästä samalla televisiota katsellessa, lehteä lukiessa tai autoa ajaessa kiinnittämättä huomiota itse ruokaan tai oikein edes muistamatta, että miltä ruoka maistui? Kuinka usein syöt kovassa kiireessä tai havaitset, että

Miten neuvoisit itseäsi?
Meillä saattaa olla paljonkin tietoa terveellisesti ruokavaliosta ja myöskin halua toteuttaa sitä elämässämme. On paljon syitä mikä voi monilla kuitenkin tehdä tästä hankalaa: arjen kiire ja huolet, houkutukset kahvilassa, ruokakaupassa, vierailuilla ja erilaisissa tilaisuuksissa, jossa on tarjolla herkkuja, mieliteot, väsymys,

Ruokavaliomuutosko hankalaa? Totut kyllä!
Yhä suurempi joukko ihmisiä on alkanut löytämään elämäänsä heitä hyödyttävää tietoa ravitsemuksen vaikutuksesta terveyteen ja hyvinvointiin. Pelkkä tiedon hankkiminen ei riitä, vaan seuraavaksi tarvitaan käytännön toimia ja myöskin oikeanlaista asennoitumista. Tämä voi mietityttää etukäteen, jopa pelottaa. Onkohan minusta tähän? Ruokavaliomuutoksiin

Onko terveellinen ruoka kallista?
Monilla meistä haluaisi syödä terveellisemmin. Suurin osa meistä myös tietää mitä se merkitsee: Ainakin vähemmän sokeria ja enemmän kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Hienoa! Siitä on hyvä aloittaa. Hinta saattaa kuitenkin pelottaa etukäteen. Terveellinen ruoka ei kuitenkaan välttämättä ole kallista. Mm.

Järkeviä ravitsemuksellisia tavoitteita
Tammikuu on aikaa kun ihmiset vuodenvaihteen rentoutumisen ja syöminkien jälkeen rynnivät joukoin kuntosalille ja terveellisemmän elämän ja painonhallinnan kursseille ja verkkokursseille. Se on hyvä asia. On loistavaa, että niin monet ovat kiinnostuneita hyvinvoinnistaan. On yleisesti jo hyvin tunnettua että hyvä

Onko vuodenvaihteesta mahdollista selvitä ähkyttä?
Tammikuussa usein aloitetaan nenänvalkaisua, laihdutusta, kuntoilua ja kevyempää syömistä. Miksi? Onko ihmisillä jonkinlaisia tunnontuskia vuodenvaihteen juhlallisuuksiensa mässäilyistä ja onko erityisen tukeva, ähky ja tukkoisa olo? Mitä jos tämän voisikin välttää tänä vuonna? Se tapahtuu yleensä näin: Jouluruokailuja on pitkin joulukuuta

Talvenvalkea keitto
Kaalit ja sipulit ovat terveellistä ja melko huokeahintaistakin ruokaa. Tällä kertaa keittoreseptissämme pääosassa komeilee kukkakaali. Sen ulkomuoto saa tähän aikaan vuodesta ajattelemaan lumikinoksia. Siksi keittomme on tänään hyvin vaalea. Se sopii talviseen maisemaan, mutta lämmittää mukavasti vaikka tultuasi pirteästä talvi-ilmasta