Suomen Ravintoterapiayhdistys ry (Raty) on vuonna 2005 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää, edistää ja valvoa jäsentensä ammattitaitoa. Raty on Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n jäsenyhdistys.

Olemme työssämme sitoutuneet Raty:n eettisiin sääntöihin (PDF) ja lähestymme asiakkaitamme kunkin yksilöllisistä tarpeista ja lähtökohdista käsin. Tarvittaessa toimimme yhteistyössä lääkäreiden, laboratorioiden ja muiden erikoisalojen asiantuntijoiden kanssa.

Miten hakeudut jäseneksi 

Yhdistyksen jäsenyyttä voi anoa riittävän laajan ravitsemusalan koulutuksen Suomessa tai ulkomailla saanut henkilö. Koulutuksen tulee kattaa minimissään myös LKL:n koulutusvaatimukset linkki (www.lkl.fi/koulutus). Yhdistys ottaa myös opiskelijajäseniä.

Jäsenhakemuksia saat sähköpostitse Raty:n toimistosta toimisto(at) suomenravintoterapia.fi

Yhdistyksen hallitus käsittelee ja hyväksyy uudet jäsenhakemukset.

Suomen Ravintoterapiayhdistys ry yhteystiedot:
toimisto (at) suomenravintoterapia.fi

Puheenjohtaja
Katja Salomäki
katja.salomaki (at) saunalahti.fi

Hallituksen esittely

Puheenjohtaja Katja Salomäki
Katja asuu Nurmijärvellä, Klaukkalassa, ja on erikoistunut ravintoneuvontaan opastamalla kädestä pitäen, kuten erilaisten teemallisten ruoka- ja ravintovalmennuskurssien avulla. Valikoimasta löytyy myös luonnonkosmetiikkakursseja. Asiakkaina ovat opistot, yritykset ja yksityiset henkilöt koko Uudenmaan alueella.

Varapuheenjohtaja ja jäsensihteeri Tuulikki Heikkilä
Tuulikki on Forssassa asuva ravintoneuvoja ja yrittäjä. Hän ottaa vastaan ravintoneuvonnan yksilöasiakkaita ja tarjoaa ruoanvalmistuskursseja ja ravitsemusaiheisia luentoja.

Rahastonhoitaja Nina Kerkkänen
Nina on järvenpääläinen diplomiravintoneuvoja ja pian valmistuva diplomiravintoterapeutti. Tällä hetkellä päätyö on perheiden parissa sosiaalialalla, mutta Nina ottaa vastaan ravintoneuvonnan yksilöasiakkaita ja tarjoaa luentoja. Erityiset mielenkiinnon kohteet: ruoansulatushaasteet, keho-mieli-yhteys, palautuminen.

Tiedottaja Hanna Karhuvaara
Hanna on Helsingissä asuva diplomiravintoneuvoja, KTM ja viittä vaille valmis ravintoterapeutti. Hanna toimii Helsingin Oloni-klinikalla ravintovalmentajana, jossa hän ottaa vastaan yksityisasiakkaita kasvotusten ja etänä.

Varajäsen Minna Kuukasjärvi
Minna on Keravalla asuva diplomiravintoneuvoja ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Hänen vastaanottonsa on Keravalla ja etänä. Palveluissa myös ryhmävalmennukset ja luennot.