Suomen Ravintoterapiayhdistys ry (Raty) on vuonna 2005 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää, edistää ja valvoa jäsentensä ammattitaitoa. Raty on Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n jäsenyhdistys.

Olemme työssämme sitoutuneet Raty:n eettisiin sääntöihin (PDF) ja lähestymme asiakkaitamme kunkin yksilöllisistä tarpeista ja lähtökohdista käsin. Tarvittaessa toimimme yhteistyössä lääkäreiden, laboratorioiden ja muiden erikoisalojen asiantuntijoiden kanssa.

Miten hakeudut jäseneksi

Yhdistyksen jäsenyyttä voi anoa riittävän laajan ravitsemusalan koulutuksen Suomessa tai ulkomailla saanut henkilö. Koulutuksen tulee kattaa minimissään myös LKL:n koulutusvaatimukset linkki (www.lkl.fi/koulutus). Yhdistys ottaa myös opiskelijajäseniä.

Jäsenhakemuksia saat sähköpostitse Raty:n toimistosta toimisto(at) suomenravintoterapia.fi

Yhdistyksen hallitus käsittelee ja hyväksyy uudet jäsenhakemukset.

Jäsenmaksun voit maksaa tästä linkistä

Suomen Ravintoterapiayhdistys ry yhteystiedot:
toimisto (at) suomenravintoterapia.fi

Outi Kultanen
o.kultanen (at) gmail.com

Hallituksen esittely

Puheenjohtaja Outi Kultanen
Outi Kultanen on porvoolainen dipl.ravintoneuvoja ja joogaopettaja. Outi työskentelee Terveyskaupassa, ohjaa joogatunteja, luennoi ja vastaanottaa ravintoneuvonta- ja terapia-asiakkaita. Hän on paneutunut erityisesti stressin säätelyyn osana kokonaisvaltaista terveyttä. Outi toimii hallituksen puheenjohtajana.

Varapuheenjohtaja Katja Salomäki
Katja asuu Nurmijärvellä, Klaukkalassa, ja on erikoistunut ravintoneuvontaan opastamalla kädestä pitäen, kuten erilaisten teemallisten ruoka- ja ravintovalmennuskurssien avulla. Valikoimasta löytyy myös luonnonkosmetiikkakursseja. Asiakkaina ovat opistot, yritykset ja yksityiset henkilöt koko Uudenmaan alueella. Katja toimii Raty:ssä varapuheenjohtajana.

Jäsensihteeri Zaida Hämäläinen
Zaida on Askolassa asuva, opiskeluiden loppusuoralla oleva pian valmistuva ravintoterapeutti. Hän ottaa jo vastaan ravintoneuvonnan yksityisasiakkaita, järjestää verkkokursseja ja pitää yrityksissä ja yhteisöissä hyvinvointiluentoja ja workshoppeja.  Raty:ssa hän toimii jäsensihteerinä.

Tapahtuma- ja koulutusvastaava Seija Lehti
Seija on diplomiravintoterapeutti Lahdesta. Hän vastaa Raty:n tapahtumien ja koulutusten järjestämisestä.

Kassanhoitaja Vilma Kohonen
Vilma on ravintovalmentaja ja toimii tänä vuonna Raty:n kassanhoitajana.

Varakassanhoitaja Seija Lehti
Seija toimii yhdistyksen varakassanhoitajana Vilman tukena.

Tiedottajat Katja Salomäki, Vilma Kohonen, Seija Lehti ja Elviira Krebber
Katja, Vilma, Seija ja Elviira jakavat tiedotuksen ja markkinointiasioiden tehtävät hallituksessa.

IT-tukihenkilö Elviira Krebber
Elviira on tamperelainen diplomiravintoneuvoja, joka on erikoistunut ketogeeniseen ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Hän bloggaa, kirjoittaa kirjoja ja ottaa vastaan yksityisasiakkaita. Elviira valmistuu tänä vuonna ravintoterapeutiksi. Raty:ssä hän toimii IT-päävastaavan tukena sekä päivittää Raty:n verkkosivuja. Elviira vastaa myös sisällön tuottamisesta yhdessä Vilman kanssa.