Silloin kun herkuttelee, kannattaa herkutella laadukkaasti! Herkutella voi myös ilman turhia lisäaineita, lisättyä sokeria ja huonolaatuisia rasvoja. Vuodenvaihteen jälkeen ei ole pakko tuntea oloaan väsyneeksi, turvonneeksi ja ylensyöneeksi. Todistamme tämän Sinulle! Julkaisemme loppuvuoden aikana useitakin juttuja ja reseptejä, jotka auttavat nauttimaan talvisista ateria- ja herkkuhetkistä täysin siemauksin ilman poskettoman mässäily ja ylensyönnin tuomaa “sokeri/kinkku/rasvakoomaa”.
Mausteiset pähkinäpalloset
250g pähkinäsekoitusta
250g kokonaisia kuivattuja luomutaateleita
2rkl neitsytkookosöljyä
1 tl kuivattua inkiväärijauhetta, myös tuore inkivääri raastettuna sopii
1 tl rouhittua tai jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua ceylon-kanelia
Liota pähkinöitä muutama tunti tai yön yli väljässä vedessä ja huuhtele ne sitten lävikössä. Anna niiden kuivua kunnolla puhtaan keittiöpyyhkeen päällä. Liottaminen auttaa poistamaan pähkinöistä nk. antiravinteita ja tekee niistä suolistoystävällisempiä ja helpommin sulavia. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa leikkuuterällä pieneksi silpuksi yhdessä taateleiden kanssa. Laita syntynyt rouheseos kulhoon ja lisää joukkoon mausteet ja vesihauteessa sulatettu neitsytkookosöljy. Sekoita taikinaksi ja pyörittele pieniksi palloiksi. Aseta pallot kauniille tarjoilulautaselle ja laita jääkaappiin hieman kovettumaan. Tarjoile sellaisenaan tai pyörittele niitä kookoshiutaleissa, pähkinärouheessa tai vaikkapa raakakaakaojauheessa.
Reseptiä voit halutessasi tuunata monellakin tapaa. Halutessasi voit jättää mausteet poiskin tai käyttää tai lisätä toisenlaisiakin mausteita, kuten raastettua luomusitruunan kuorta, lucuma-jauhetta, lakritsijauhetta, tai- uutetta, pari tippaa piparminttuöljyä tai vaikkapa kuivattuja karpaloita. Voit myös kokeilla korvata taatelit kuivatuilla luomuaprikooseilla. Pähkinäallergiset voivat vaihtaa pähkinät siemeniin. Jos haluat voimakkaamman mausteiden maun, voit lämmittää mausteita muutaman minuutin neitsytoliiviöljyssä paistinpannulla miedolla lämmöllä ennen mausteiden ja öljyn lisäämistä seokseen. Jos pidät miedommista mauista, voit puolittaa mausteiden määrän reseptistä. Ohje on niin helppo, että juhlapöytään voi tehdä useammankinlaisia versioita tarjolle.
Makoisia herkutteluhetkiä!