Lihastohtori Juha Hulmi: “Itsensä rääkkäämiselle onkin olemassa parempi vaihtoehto: opetella syömään terveellisesti ja liikkumaan niin, että liikunta saa sekä kehon että mielen voimaan hyvin.”

Nyt kun syksyn liikuntabuumi on aluillaan niin muistetaan syödä terveellisesti ja riittävästi, vaikka tavoitteemme olisikin kiinteytyä ja pudottaa rasvaprosenttia.

kuvan lähde: Pixabay
kuvan lähde: Pixabay

Liian matala rasvaprosentti varsinkaan naisilla ei kuitenkaan varsinkaan hormonitoiminnan kannalta ole terveellistä. Liian kova liikunta on elimistölle stressi, samoin energiankulutukseen nähden liian niukka syöminen. Vanha yksinkertainen totuus pätee: “Täytyy syödä hyvin, jotta jaksaa”. Liikunnan tavoitteeksi olisi hyvä aina asettaa hyvinvoinnin ja terveyden lisääminen, samoin kun asetamme tavoitteeksemme syödä terveydeksemme.

 

Jos Sinusta tuntuu, että liikuntaa harrastavana tarvitset tukea ja neuvoa mm. ruokavalion ja ravintolisien suhteen, ota yhteyttä johonkuhun yhdistyksemme ammattilaisista: http://suomenravintoterapia.fi/asiantuntijat/

Lihastohtoria haastateltu Anna-lehteen: http://anna.fi/…/kannattaako-treenata-aamulla-illalla-liha…/

Kirjoitus on alunperin julkaistu Ratyn Facebook-sivulla 15.8. 2016

Tasapainoinen liikunta ja ruokavalio
Tagged on: