Suomen Ravintoterapiayhdistys ry (Raty) on vuonna 2005 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää, edistää ja valvoa jäsentensä ammattitaitoa. Raty on Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry:n jäsenyhdistys.

Olemme työssämme sitoutuneet Raty:n eettisiin sääntöihin (PDF) ja lähestymme asiakkaitamme kunkin yksilöllisistä tarpeista ja lähtökohdista käsin. Tarvittaessa toimimme yhteistyössä lääkäreiden, laboratorioiden ja muiden erikoisalojen asiantuntijoiden kanssa.

Miten hakeudut jäseneksi 

Yhdistyksen jäsenyyttä voi anoa riittävän laajan ravitsemusalan koulutuksen Suomessa tai ulkomailla saanut henkilö. Koulutuksen tulee kattaa minimissään myös LKL:n koulutusvaatimukset linkki (www.lkl.fi/koulutus). Yhdistys ottaa myös opiskelijajäseniä.

Jäsenhakemuksia saat sähköpostitse Raty:n toimistosta toimisto(at) suomenravintoterapia.fi

Yhdistyksen hallitus käsittelee ja hyväksyy uudet jäsenhakemukset.

Jäsenmaksun voit maksaa tästä linkistä

Suomen Ravintoterapiayhdistys ry yhteystiedot:
toimisto (at) suomenravintoterapia.fi

Puheenjohtaja
Outi Kultanen
o.kultanen (at) gmail.com

Hallituksen esittely

Puheenjohtaja Outi Kultanen
Outi Kultanen on porvoolainen dipl.ravintoneuvoja ja joogaopettaja. Outi työskentelee Terveyskaupassa, ohjaa joogatunteja, luennoi ja vastaanottaa ravintoneuvonta- ja terapia-asiakkaita. Hän on paneutunut erityisesti stressin säätelyyn osana kokonaisvaltaista terveyttä. Outi toimii hallituksen puheenjohtajana.

Varapuheenjohtaja Katja Salomäki
Katja asuu Nurmijärvellä, Klaukkalassa, ja on erikoistunut ravintoneuvontaan opastamalla kädestä pitäen, kuten erilaisten teemallisten ruoka- ja ravintovalmennuskurssien avulla. Valikoimasta löytyy myös luonnonkosmetiikkakursseja. Asiakkaina ovat opistot, yritykset ja yksityiset henkilöt koko Uudenmaan alueella. Katja toimii Raty:ssä varapuheenjohtajana.

Jäsensihteeri Zaida Hämäläinen
Zaida on Askolassa asuva, opiskeluiden loppusuoralla oleva pian valmistuva ravintoterapeutti. Hän ottaa jo vastaan ravintoneuvonnan yksityisasiakkaita, järjestää verkkokursseja ja pitää yrityksissä ja yhteisöissä hyvinvointiluentoja ja workshoppeja.  Raty:ssa hän toimii jäsensihteerinä ja vastaa yhdistyksen verkkokaupasta.

Tapahtuma- ja koulutusvastaava Seija Lehti
Seija on diplomiravintoterapeutti Lahdesta. Hän vastaa Raty:n tapahtumien ja koulutusten järjestämisestä. Seija toimii myös yhdistyksen varakassanhoitajana Pirjon tukena.

Kassanhoitaja Pirjo Eteläinen

Ideanikkari Nina Kerkkäinen
Nina on Järvenpääläinen Diplomi ravintoneuvoja ja pian valmistuva diplomi ravintoterapeutti. Tällä hetkellä päätyö on perheiden parissa sosiaalialalla, mutta Nina ottaa vastaan ravintoneuvonnan yksilöasiakkaita ja tarjoaa luentoja. Erityiset mielenkiinnon kohteet: ruoansulatushaasteet, keho-mieliyhteys, palautuminen. Ratyssa Nina ideoi tapahtumia ja tuottaa sisältöä.

Tiedottajat Katja Salomäki, Seija Lehti ja Elviira Krebber
Katja, Vilma, Seija ja Elviira jakavat tiedotuksen ja markkinointiasioiden tehtävät hallituksessa.

IT-tukihenkilö Elviira Krebber
Elviira on tamperelainen diplomiravintoneuvoja, joka on erikoistunut ketogeeniseen ja vähähiilihydraattiseen ruokavalioon. Hän bloggaa, kirjoittaa kirjoja ja ottaa vastaan yksityisasiakkaita. Elviira valmistuu tänä vuonna ravintoterapeutiksi. Raty:ssä hän toimii IT-päävastaavan tukena sekä päivittää Raty:n verkkosivuja. Elviira vastaa myös sisällön tuottamisesta yhdessä Ninan ja Zaidan kanssa.