Niin kauan kun muistan, olen ollut kiinnostunut ravinnosta ja terveyteen liittyvistä asioista. Olen toiminut myös luontaistuotekauppiaana ja työskennellyt muutenkin paljon luontaistuotteiden parissa. 2000-luvun alussa alkoi kyteä ajatus opiskella alaa laajemminki.

Aloitin vuonna 2004 opinnot terveysopisto Saluksessa, josta valmistuin ensin ravintoneuvojaksi ja sen jälkeen diplomi-ravintoterapeutiksi. Siitä sitten jatkoin opiskelua FLT-ravintovalmentajaksi. Funktionaalisessa lääketieteessä ihmistä hoidetaan kokonaisuutena, jossa on tärkeää huomioida elämän eri osa-alueiden vaikutukset tilanteeseen. Jokaisella meistä on oma elämäntarinansa ja hyvin usein oireiden ja sairauksien taustalla olevat syyt löytyvätkin menneisyydestä. Matkan varrella minulle on kertynyt runsaasti muitakin alaan liittyviä koulutuksia, mm. Meta Health-koulutus. Myös siinä ihminen nähdään kehon,mielen ja tunteiden kokonaisuutena. Meta Health auttaa ymmärtämään syvemmin,miksi sairastumme ja miten koettu stressi voi vaikuttaa sairastumiseen.

Pidän työskentelystä ihmisten kanssa ja nautin nykyisestä työstäni. Vastaanotolle tulee asiakkaita varsin monenlaisten ongelmien vuoksi. Joskus saattaa riittää,että lähdetään tasapainottamaan suoliston mikrobikantaa, kiinnitetään huomiota riittävään ruuansulatukseen ja korjataan ruokavaliota terveellisemmäksi, mutta yleensä tilanteet ovat kehittyneet pidemmän ajan kuluessa ja vaativat siten myös syvällisempää perehtymistä asiaan. Nykypäivän ihmisillä tuntuu yhä enenevässä määrin olevan haasteita löytää tasapainoa stressintäyteisessä elämässä. Siinä vaiheessa,kun terveysongelmat alkavat kasaantua, omat voimavarat eivät välttämättä riitä etsimään keinoja ja ratkaisuja tilanteen korjaamiseksi. Silloin on tärkeää saada ulkopuolista apua.

Tilannetta on hyvä kartoittaa käymällä lääkärin vastaanotolla, jotta saa poissuljettua mahdolliset hoitoa vaativat sairaudet ja tehtyä tilanteen mahdollisesti vaatimat tutkimukset. Tämän jälkeen voi sitten rauhassa keskittyä oman hyvinvoinnin ja sitä kautta elämänlaadun parantamiseen. Se ei välttämättä käy helposti ja nopeasti,koska tilanteessa on usein vaikuttamassa monia asioita,mutta se kyllä kannattaa, jotta voi taas nauttia elämästä ilman epämääräisia olotiloja ja oireiluja.

Minua kiinnostaa erityisesti mielen vaikutus kokonaisvaltaiseen hyvinvointiimme. Seuraan innostuneena alan tutkimuksia maailmalla ja siinä haluaisin kehittää osaamistani. Erityisherkkänä ihmisenä itsekin olen kokenut elämän välillä haastavana, mutta tiedostamalla näitä asioita ja omaa herkkyyttäni olen löytänyt tasapainoa elämääni.

Haaveilu on tärkeää ja yhtenä haaveenani on oppia elämään entistä paremmin tässä hetkessä ja niin, että voi olla sovussa itsensä ja muiden kanssa.

Tutustuthan myös verkkosivuihini: http://www.proaurea.fi/

FLT ravintovalmentaja Liisi Hirva: “Mieli vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiimme.”