Luonto on täynnä ilmaista ruokaa villiyrttien muodossa keväästä syksyyn. Villiyrttien ravintoainetiheys on ihan toista luokkaa kuin esimerkiksi kaupan salaattien. Moni vannoo luonnonyrttien vitalisoivan vaikutuksen nimiin eikä turhaan. Rikkaruohoksi mielletty voikukka sopii vaikkapa munakkaaseen. Muistathan välttää poimimista alueilta, joissa on autojen pakokaasupäästöjä tai muita saasteita.
Voikukkamunakkaat
Sulata ruokalusikallinen pari voita miedolla lämmöllä paistinpannulla. Laita paistinpannuun tuoreita melko nuoria voikukkia. Sekoita lasissa kolme kananmunaa, jossa ripaus suolaa ja halutessasi pippuria ja kaada pannulle. Anna kananmunien hyytyä miedolla lämmöllä. Laita pintaan hieman juustoraastetta ja anna sen vähän sulaa. Voit halutessasi maustaa munakasta myös tuoreilla yrteillä.
kuvat: Eijaliisa Koivu